Tour de France

Tour de France kallas även Frankrike runt på svenska, vilket verkligen beskriver cykelloppets stora omfattning. Den årliga cykeltävlingen arrangeras i Frankrike och utgör tillsammans med Vuelta a España och Giro d’Italia ett av de största etapploppen inom cykelsporten. Tävlingens anrika historia sträcker sig ända till år 1903 när evenemanget ordnades för första gången. Sedan dess har Tour de France gått av stapeln varje år, bortsett från de två världskrigen. Tidigare följde banorna Frankrikes yttergränser, men idag körs loppet till stor del även i grannländerna.

Spännande betting på Tour de France

Själva tävlingen Tour de France pågår under en tre veckors period i juli. Loppet är uppdelat i 20 enskilda etapper som är ungefär 200 kilometer långa. Ser man till etappernas upplägg är de flesta så kallade linjelopp, vilket innebär att starten är gemensam för alla deltagare. Enbart tre stycken är tempolopp där starten är individuell. Den kändaste sträckan är slutetappen som avslutar hela Tour de France på Champs-Élysées i Paris.

Att spela på cykeltävlingar är itour de francente särskilt stort om man ser till volymen, men faktum är att betting på stora lopp såsom Tour de France blir allt mer populärt. De flesta oddsen gäller vem som vinner de enskilda etapperna och vem som får poängtröjan eller bergströjan. Bortsett från topp 3 placeringar och vinnare hittar man även en hel del så kallade ”head-to-head” spel, vilket innebär att spelaren bettar på två tävlanden i direkt jämförelse. Om spelaren med andra ord satsar på Axel/Olof i ett ”head-to-head” spel måste Axel placera sig bättre än Olof för att spelaren skall vinna.

Väljer man att betta på Tour de France finns det några faktorer man bör tänka på. Till att börja med kan man läsa in sig på de tävlanden som är högst rankade bland oddsen för att få en helhetsbild över exempelvis skador och placeringar i andra tävlingar. En annan oerhört viktig aspekt är att ta reda på vad cyklisten har för cykel. Den som tävlar behöver nämligen ha vant sig med den aktuella cykeln för att lyckas bra i loppet, men samtidigt behöver dess mekaniska delar fungera felfritt.